Over mij

Zingen maakt blij! Alles gaat weer stromen en je voelt dat je leeft!

Wanneer je zingt, komen er endorfinen vrij. Deze stofjes werken pijnstillend en geven je een geluksgevoel, terwijl het hormoon oxytocine afrekent met stress en angst. Door te zingen kun je goed ontspannen en van zingen krijg je meer energie!

Ik vind het bijzonder om zangles te mogen geven. Leerlingen komen vaak binnen met een vraag: Wil je me helpen met een auditie? Kan ik eigenlijk wel zingen? of Kun je me bewuster leren ademen? Mooi vind ik het om dan te kunnen helpen.
Ik ben er van overtuigd dat als je kan spreken met een duidelijke stem je ook kunt zingen. Uitzonderingen mbt toondoofheid daargelaten.

Na mijn afstuderen aan het Conservatorium te Utrecht is het avontuur begonnen.
Via Muziek op Schoot, Nationale Reisopera, Nederlandse Opera, Theater Bielefeld, muziekscholen en vele Vocal Coachings bij koren en Festivals ben ik tot op heden nog steeds in ontwikkeling en bezig met de stem en de mens erachter.

Welkom op mijn site!